Sikkerhet

Husk at alle digitale penger du har lagret hos tjenester som Coinbase, Bittrex, Kraken, m. fler er penger du ikke selv har full kontroll på. Leverandørene av tjenestene kan på et hvilket som helst tidspunkt fjerne din adgang til egne midler, basert på offentlige reguleringer, lover, hacking og andre potensielle kilder for problemer.

Husk å alltid bruk 2-faktor pålogging hos tjenester som behandler dine verdier. Dette er det første du bør sette opp, før du overfører penger. Du utsetter deg selv og dine penger for enorm risiko hvis du ikke bruker 2-faktor godkjenning for pålogging.

Bruk lange passord og ikke bruk samme passord på flere tjenester. Disse tjenestene er veldig aktuelle mål for hackere, og hvis én blir hacket og du har brukt samme passord på de andre tjenestene, øker du risikoen for at andre kontoer blir tatt over.

Pris og statistikk

Cryptocurrency Market Capitalizations

Denne websiden viser en oversikt over de aller fleste kryptovaluta. Den virker like fint på PC som på telefon. Siden viser en pris som er gjennomsnitt fra flere forskjellige krypto-børser.

https://coinmarketcap.com/

Cryptocurrency Exchanges

Denne siden viser en oversikt over salgsvolumet for de ulike børsene. Det finnes veldig mange aktører, og det er ikke lett å navigere seg i hvilke man kan stole på og hvilke som har en god og brukervennlig tjeneste. Denne oversikten gir i det minste noe innsikt i hvilke tjenester som er mest brukt i markedet.

https://cryptocoincharts.info/markets/info

Overføring til bank

Coinbase

Coinbase er en populær og godt kjent tjeneste for kjøp og salg av kryptovaluta, som også støtter overføring til og fra norske banker. Man kan kjøpe valuta ved hjelp av vanlig bank-kort også. De støtter ikke mange ulike valuta, og det kommer overføringsgebyr, men de har en enkel og fin app for iOS og Android.

https://www.coinbase.com/

Handel av kryptovaluta (børser)

På siden ovenfor kan du se alle børsene sortert etter salgsvolum, men for å gjøre utvalget enklere for deg er noen utvalget tatt for seg nedenfor.

Bittrex

Bittrex støtter veldig mange ulike kryptvaluta.

https://www.bittrex.com/

Tjen på renter

Digitale (krypto) penger er fortsatt noe ganske nytt, det finnes derfor enda ikke mange bank-lignende tjenester.

En tjeneste hvor du kan låne ut dine digitale penger og tjene renter, er SALT. Dette er en tjeneste som er under utvikling.

SALT registrering (referanse-link)

Bitcoin i Norge

Ettersom dette er en norsk introduksjon til digitale penger, må vi nevne de norske aktørene. Disse aktørene er mindre enn de store og internasjonale. Dette medfører åpenbart en økt risiko for konkurs og andre problemer. Disse tjenestene er lenket fordi dem er norske, dette må ikke ansees som en støtte av noen form. Listen blir oppdatert når nye aktører blir kjent.

https://bitcoinsnorway.com/

https://bitmynt.no/

https://www.kaupangkrypto.no/

https://localbitcoins.com/ - flere i Norge som selger her

Aktuelle lenker

Her følger andre aktuelle lenker for videre fordypning i emnet om digitale penger.

Norges Bitcoin- og Blockchainforening

En ideell forening for alle som har interesse av kryptovaluta-teknikker

https://norgesbitcoinforening.no/